Varmt välkommen till avsnitt 15 av Balans i livet podden. I dagens avsnitt berättar jag om hur den frigörande dansen kom in i mitt liv. Om hur den fria dansen tar oss från tankarna, stress, prestation och oro, till närvaron i nuet och kontakten med vårt sanna jag. Dansen är en resa från vänster till höger hjärnhalva och närvaron, här och nu. Ett fantastiskt sätt att skapa mer balans i dig själv och mer självkärlek och acceptans.

Frigörande dans är en av de minfulness metoder jag arbetar med idag, för att det är ett fantastiskt verktyg att komma till här och nu och att bli mer medveten om kroppen och allt som finns i kroppen. Genom dansen blir du mer närvarande i alla dina delar; kroppen, tankarna, känslorna och själen får vara med. Du flyttar in i dig själv, får kontakt med alla delar och blir mer solid och mer hel.

Dessutom blir kroppen blir så glad när den få lite kravlös uppmärksamhet och får röra sig fritt. På det sättet är dansen är ett fantastiskt sätt att få fatt på din livsenergi.

Jag avrundar dagens avsnitt med att berätta om dansens positiva effekter, både för vårt fysiska och psykiska välmående. Varmt välkommen till dagens avsnitt, in i dansen värld.

Är du nyfiken på att prova på frigörande dans med mig? Var med på min Dansdag 25/3.

Läs mer och anmäl dig här: https://www.ingridthorngren.se/dansdagVälkommen!

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Ingrid Thorngren. Innehållet i podden är skapat av Ingrid Thorngren och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.