Välkommen till avsnitt 11 av Balans i livet podden. Dagens avsnitt handlar om tankens kraft och att du mår som du tänker. Jag reder ut hur det hela hänger ihop, dvs hur våra tankar, påverkar våra känslor och vår kropp och sedan påverkar våra handlingar. Om att allt som händer oss är neutralt och att det sedan är vi själva eller rättare sagt vår hjärna som värderar det vi är med om och skickar ut olika tankar som sedan skapar olika känslor.Om hur vi själva kan välja våra tankar och därmed påverka våra känslor och på det sättet skapa mer glädje och välmående i livet.Om hur hjärnan är plastisk och förändras i förhållande till hur vi tänker, dvs har vi mycket negativa tankar, skapas stora synapser dvs motorvägar inne hjärnan som gör att de tankarna kommer automatiskt. Om hur du genom att träna på mer positiva tankar, kan hjärnan ändras och de skapas nya spår och synapser vilket ökar ditt vålmande.Jag avslutar med att ge konkreta tips på hur du kan påverka dina tankar och därmed ditt välmående – för kom ihåg - du mår som du tänker.Varmt välkommen!

Vill du skapa mer balans och självmedkänsla i ditt liv?Anmäl dig till Balans i livet veckan här:https://www.ingridthorngren.se/balans-i-livet-veckan

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Ingrid Thorngren. Innehållet i podden är skapat av Ingrid Thorngren och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.