På Mount Fuji, Japans högsta berg, finns en tät, mossbevuxen skog. Officiellt kallas skogen Aokigahara, skrivet med tecknet för blå eller grön, tecknet för träd och tecknet för äng. Men i folkmun kallas den något annat - Jukai: Trädhavet.

Det är en vacker plats, men skogen har sedan århundraden tillbaka ett mörkt rykte. Hit kommer den som vill avsluta sitt liv, den som vill vandra in bland de knotiga stammarna för att aldrig komma tillbaka.

Den här podcasten kommer att beröra självmord. Därför varnas känsliga lyssnare. Om du eller någon närstående har tankar på att ta sitt liv, kontakta självmordslinjen på 901 01, eller gå in på Mind.se för att få hjälp och stöd.

Oförklarliga fenomen på sociala medier:

IG: @oforklarligafenomen

TikTok: @oforklarligafenomen

Programledare – Tom Schaeferdiek och Evelina Johanna. Manus – Vilma Heimer och Axel Rosenberg. Originalmusik – Adam Bejstam. Huvudtema – Oscar Wendel. Ljuddesign – Sebastian Manieri. Exekutiv producent – Victoria Rinkous. Oförklarliga fenomen görs av podcastbolaget Qast.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Podplay | Qast. Innehållet i podden är skapat av Podplay | Qast och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.