I detta avsnitt pratar vi om saker man behöver veta och tänka på inför en resa ner i Europa. Miljödekaler, väg och broavgifter. Kontanter har vi nästan skippat i Sverige, men i andra länder klarar du dig knappt utan dessa. Vi tar upp drivmedelspriser, ta med hund på resan, och GPS (så vi hittar) samt mycket mer.

Restips:

En naturskön oas för hela familjen: First Camp Röstånga – Söderåsen.

Ett riktigt paradis för barnfamiljen såväl som naturälskaren. Under sommaren arrangeras flera roliga aktiviteter som barnklubb, aktivitetsprogram, utomhusträning och kvällsunderhållning.

I anslutning till campingen ligger Söderåsens Nationalpark som är ett av Sveriges mest besökta turistmål. Här erbjuds bland annat guidade turer, fina vandrings- och cykelleder, möjlighet att fiska, rida, cykla dressin och paddla kanot.

På campingen finns flera lekplatser, hoppkuddar, minigolfbana, boulebana, pool med vattenrutschbana, beachvolleybollplan, bordtennis och fiske. För den badsugne finns Odensjön med promenadavstånd från campingen.

https://firstcamp.se/destinationer/rostanga-soderasen?gclid=CjwKCAjw3POhBhBQEiwAqTCuBrCH5SHxuQUMDprvzEOYBGP038-Jl7MdEgQgth-1n30TKS6bx4kVZxoCIw0QAvD_BwE

Kommaframöl:

Nillas favoritöl Poppel Passion Pale Ale Nr 88460

Humlearomatisk smak med inslag av blodgrapefrukt, aprikos, tallbarr, sirap och örter. Serveras vid 10-12°C som sällskapsdryck eller till rätter av ljust kött eller smakrika vegetariska rätter.

Rabattkod till Kosta lodge: Husbilspodden

Detta ger dig 20% i rabatt.

kostalodge.se/staellplats/

Finnlines kan du följa på sociala medier Facebook och Instagram, @finnlinessverige

Din resa bokar du på finnlines.com/sv

Följ gärna Stora Husbilspodden på Facebook, där hittar du också länkarna till bland annat restipsen. Våra Husbilsresor kan du också följa på Youtube https://www.youtube.com/@VaraHusbilsresor , Facebook och Instagram https://www.instagram.com/varahusbilsresor/ . Våra NYA poddkompisar Jeanette & Robban 😃 har instagramkontot https://www.instagram.com/glampingexplorer och Youtube https://www.youtube.com/@Glampingexplore. Har du en fråga, fundering eller vill tipsa oss om något, maila: [email protected]

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Podplay. Innehållet i podden är skapat av Podplay och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.