Det här kan vara året då Kina axlar Rysslands roll som världsledande på desinformation och nationalistisk propaganda. Experter säger nu att risken ökat för att en svallvåg av militanta budskap kan spä på extremism i andra länder. I Kalifornien, Litauen, Australien och Taiwan har prokinesiska nationalister tagit till våld mot politiska motståndare.

Den här veckan bjuder vi på en inläsning av Martin Gelins reportage om den allt aggressivare nationalistiska propgandan från Kina.

Texten är ur Expo #3 2022 och har inte uppdaterats inför inläsningen.

Studio Expo är tillbaka som vanligt igen nästa fredag.

För endast 39:-/månad kan du prenumerera på tidskriften Expo. Du får då fyra nummer per år hem i din brevlåda. Dessutom får du direkt tillgång till alla nummer av Expo som någonsin getts ut – från starten 1995 fram till idag. Teckna din prenumeration på https://expo.se/prenumerera idag!

--- "Kinas nationalistiska propaganda" av Martin Gelin, ur Expo #3 2022.

Uppläsare: Anna Fröjd

Ansvarig utgivare: Daniel Poohl

---

Studio Expo ger dig som lyssnar fördjupningar om våra avslöjande, mer om våra granskningar och analyser av högextrema tendenser. Varje vecka i din poddspelare! Expo är en religiöst och partipolitiskt obunden stiftelse. Vi har granskat och bevakat extremhögern sedan 1995 för en levande demokrati där rasistiska idéer och organisationer saknar inflytande.

Hjälp oss fortsätta granska extremhögern och erbjuda journalistik och poddar utan betalvägg. Bli månadsgivare på expo.se/stod-expo eller swisha valfri slant till 123 271 02 59. Tillsammans gör vi skillnad – tack för ditt bidrag!

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Stiftelsen Expo. Innehållet i podden är skapat av Stiftelsen Expo och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.