Sverigedemokraten Björn Söder tutade tidigare i veckan i sin stridslur. På Twitter skrev han att Kulturkriget har börjat – att den ”dekadenta vänsterns kulturpolitik snart ska vara ett minne blott” och att det är slut med den ”kastrerade konservatismen”.

Vad menar Björn Söder egentligen med kulturkriget? Varifrån kommer SD:s föreställningar om en härskande vänsterelit och vad eller vem  är det egentligen som står i skottlinjen i kriget om värderingarna?

Programledare: Erik Glaad

Gäster i studion är Jonathan Leman och Daniel Poohl.

Ansvarig utgivare: Daniel Poohl

---

Lästips

Mytpodden: Kulturkriget (2019): https://expo.se/fakta/podcasts/4-kulturkriget

Demonerna på universitetet (2020): https://expo.se/demonerna-p%C3%A5-universitetet

Expo wiki: Counterjihad (2019): https://expo.se/fakta/wiki/counterjihad

Expo wiki: Génération Identitaire (GI) (2021): https://expo.se/fakta/wiki/g%C3%A9n%C3%A9ration-identitaire-gi

Studio Expo: En svensk deep state (2022): https://expo.se/2022/09/en-svensk-deep-state

---

Studio Expo ger dig som lyssnar fördjupningar om våra avslöjanden, mer om våra granskningar och analyser av högextrema tendenser. Varje vecka i din poddspelare!

Expo är en religiöst och partipolitiskt obunden stiftelse. Vi har granskat och bevakat extremhögern sedan 1995 – för en levande demokrati där rasistiska idéer och organisationer saknar inflytande.

Hjälp oss fortsätta granska extremhögern och erbjuda journalistik och poddar utan betalvägg. Bli månadsgivare på expo.se/stod-expo eller swisha valfri slant till 123 271 02 59. Tillsammans gör vi skillnad – tack för ditt bidrag!

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Stiftelsen Expo. Innehållet i podden är skapat av Stiftelsen Expo och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.