SAMTAL MED LIV
Avsnitt

Min pappas astrologiska karta avslöjade hans livsuppgift

I samband att jag skrev min bok Din sanna livsuppgift pratade jag mycket med min pappa Gösta Karlsson, som under drygt tre år deltog i fortsättningskriget mellan Finland och Sovjet under åren 1941-44. När jag insåg att hela hans liv kunde utläsas på stjärnhimlen, var jag övertygad om att det var en mening med hans upplevelser trots det fasansfulla som ett krig ju är.

Pappa blev inkallad på sin 19-års dag och kriget skapade självklart djupa känslomässiga sår i honom. Liksom de flesta andra soldater hamnade han i situationer där döden var nära, men likt ett mirakel klarade sig min pappa helskinnad i de flesta situationer han hamnade i. Kanske hade han en ängel vid sin sida, som han själv har uttryckt ibland.

Under åren efter pensioneringen för snart 40 år sedan har min pappa fullgjort sin livsgärning genom att bidra till att flera hundra krigsveteraner förlöst sina värsta krigstrauman. Det visar att det alltid går att komma tillbaka till livet oberoende av vad man varit med om.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Ann-Christine Magnusson. Innehållet i podden är skapat av Ann-Christine Magnusson och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.