Hans Lindqvist har arbetat som psykolog i 45 år, men har under de senaste 15 åren vidareutbildat sig i sensorisk-motorisk psykoterapi, som verkligen är en metod han brinner för. Han menar att det inte räcker med att bara prata för att komma åt de känslor vi behöver förlösa för att känna oss harmoniska. Vi behöver även rikta uppmärksamheten mot de fysiska symtom som döljer de trauman vi varit utsatta för och som vi inte minns, men kroppen minns och kan avslöja det vi behöver bli medvetna om, antingen det handlar om övergrepp, en anknytningsstörning eller något annat allvarligt.

Vårt samtal handlar även om hur vi ska kunna ge våra barn kärlek om vi själva inte blivit älskade och bekräftade i våra känslor. Vi pratar om att våga vara sårbar som terapeut, våga ta en konflikt med en kollega samt även göra ett medvetet val som att välja bort att spela golf ifall man alltid är irriterad efter en golfrunda.  

Följ med på vårt samtal som innehåller både allvar och som sagt;  även något så viktigt som golf!

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Ann-Christine Magnusson. Innehållet i podden är skapat av Ann-Christine Magnusson och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.