I det här avsnittet pratar vi om hunden i människans tjänst. Jöran Wikbladh, produktionsledare för Svenska Brukshundklubben har stor erfarenhet av tjänstehundar och guidar oss igenom vad en tjänstehund gör, vilka hundar som kan bli tjänstehundar, vilka krav det finns på föraren och mycket mer. Nils-Petter Nilsson som precis har gått patrullhundsutbildningen berättar om sina upplevelser och erfarenheter.

Längre in i avsnittet gästar Mona Brantlind som har en lång bakgrund som räddningshundsinstruktör. Det blir ett spännande samtal om räddningshundarnas viktiga arbete i samhället, hur man tränar en räddningshund och hur man förbereder sig inför sitt uppdrag på allra bästa sätt. Någon som vet vilket arbete som ligger bakom en räddningshund är Jenny Nygren-Strandberg som själv gått räddningshundsutbildningen. Hon delar med sig av av sina tankar om utbildningen och uppdraget.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Svenska Brukshundklubben. Innehållet i podden är skapat av Svenska Brukshundklubben och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.