Amelie Fürst berättar om hur de introducerat och arbetar med Strategimotorn på Division Nät. Strategimotorn är en metodik att använda vid stora förändringar, som måste genomföra trots att man vet att det kommer att bli både svårt och jobbigt. Det beskriver väl den verklighet de arbetar i på Division nät med bland annat målsättningar om halverade ledtider och minskad bemanning per projekt. Trots det beskriver Amelie arbetet med strategimotorn som en metod som också engagerar, gör berättelsen om bakgrunden till förändringen tydlig, att små och stora framsteg blir konkreta och firas.

Amelie delar erfarenheter från arbetet på Division Nät, om hur värdefullt det är med omvärldsspaning, om att lita på den lokala expertisen, om att det är viktigt att göra fel och göra om och om energin som kommer från arbetet med ”Bästa bidrag”. Steg för steg hjälper Strategimotorn till att få förändringen gjord!

Deltagare:

Amelie Fürst, strategikoordinator Division Nät

Peter Wigert, Finansdirektör

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Svenska Kraftnät. Innehållet i podden är skapat av Svenska Kraftnät och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.