Det är det nya århundradet, nästan i alla fall, och flickor och pojkar från överallt festade på den nya popscenen till britpopens enastående musik. Det här avsnittet handlar om britpopens magnum opus, det stora mästerverket, som av olika anledningar har blivit hatat och avskytt både av kritiker och de som faktiskt spelade in det. Alltså The Great Escape av Blur.

Det blir tralliga refränger och uppgivna observationer av ett Storbritannien som bara levererar besvikelse på besvikelse. Det blir drömmar om ett lugnare liv på landet. Det här är berättelsen om singeln som vann slaget om britpopen: Blurs fantastiska Country House.

Är ni beredda ungdomar? Häng med!

En podd om musik behöver musik och musik behöver låtskrivare. Låtskrivare behöver pengar. Var med och betala STIM-avgifter så att de får vad de ska få. Och det som blir över går till Röda korsets arbete i Ukraina.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Nils Karlsson. Innehållet i podden är skapat av Nils Karlsson och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.