Under sin första arbetsdag stirrar butiksägaren Håkan in i mynningen på en pistol. En rånarliga sprider skräck bland butiker runt om i landet. Två i ligan är internationellt efterlysta mördare.

Håkan Persson har flyttat från Stockholm för att driva butik på landsbygden i Skaraborg. Måndagen den 1 november 2021 gör han sin första dag som ägare till den lilla butiken i Floby. Det blir en dag han sent ska glömma - maskerade män tar sig in i affären och tvingar ner personalen på golvet under pistolhot.Några dagar senare är det dags igen. Personal på en livsmedelsbutik i Alingsås binds fast och gärningsmännen kommer undan med 400.000 kr. Det här är P4 story om de som kommer i vägen för ett gäng efterlysta mördare på rånturné genom Sverige.

Reporter: Staffan WahlbeckProgramledare: Carolina BladhProducent: Torbjörn BorgLjudmix: Anton Östlund och Karl BoustedtKanal: P4 SkaraborgAnsvarig utgivare: Kajsa Hallberg

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Sveriges Radio. Innehållet i podden är skapat av Sveriges Radio och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.