I dagens avsnitt pratar vi med Diamantis Koukouvinos som driver en praktik i Kinesisk medicin. Vi pratar om olika områden för kvinnohälsa, varför obalanser uppstår och varför så många kvinnor upplever det i dag. Vi pratar om beteendemönster, vad man har för svag länk, balansen mellan feminint och maskulint och mycket mer. 

I avsnittet berör vi bland annat: 

– Hur kommer det sig att så många kvinnor idag upplever utmaningar kopplat till menscykeln som: hormonella obalanser, oregelbunden ägglossning, svårigheter att bli gravid, PMS och PCOS?

– Hur våra beteendemönster, tankar och emotionell stagnation kan ha en påverkan på vilka symptom vi upplever i vardagen

– Hur vi alla har olika benägenheter i form av ex acne, utebliven ägglossning och IBS - och hur det kan användas till vår fördel 

– Olika typer av PMS, grundorsakerna och hur man kan läka det 

– Diamantis främsta tips för hormonell balans 

– Akupunktur, vad det är och hur det kommer sig att så många blir hjälpta av det

– Varför örter en viktig del i kinesisk medicin och det kan hjälpa till att stärka och läka kroppen 

Dagens podcastavsnitt är i samarbete med SYD som producerar ekologiska mensskydd. Uppge koden WOMENSYNC för att få två produkter gratis när du handlar hos dem på talkaboutsyd.com.

Veckans andra sponsor är Källa som gör svenska, veganska och probiotiska kosttillskott. Sara har använt Relief för sin IBS och Susanna har använt Repair för stress. Uppge koden WOMENSYNC för 100 kr rabatt på www.kalla.com.

Avsnittet är även i samarbete med Inika Superfoods som bland annat erbjuder goda och näringsrika bars. Med koden “WOMENSYNC20” får du 20 % på www.inikasuperfoods.com

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Sara Norrbom, Susanna Moen . Innehållet i podden är skapat av Sara Norrbom, Susanna Moen och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.