Kompetensbristen i juristbranschen har drivit löneökningar. För att konkurrera om personal erbjuds allt högre löner och specialister förväntar sig att den utvecklingen ska fortgå. Läget problematiseras när chefer, till följd av lågkonjunkturen, sitter med allt stramare budgetar. Den anställdes individuella behov och värderingar blir allt viktigare för att hitta alternativa konkurrensverktyg till lönen.

 Enligt Gallups undersökning, State of the Global Workplace: 2022 Report, har företag med högt medarbetarengagemang 23 procent högre vinst än företag där engagemanget bland medarbetarna är lågt. Medarbetarengagemang skapar affärsnytta.

Hur skapar men medarbetarengagemang idag? Hur viktiga är företagets värderingar, vad bör man stå för? Och hur bör man som byrå eller företag tänka och agera för att kunna attrahera och behålla rätt medarbetare.

 I detta avsnitt av Juridikens värld pratar vi med Zarina Virsholm och Linda Sjöhagen på Sharp Recruitment & Consultants.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Norstedts Juridik. Innehållet i podden är skapat av Norstedts Juridik och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.