I denna podd firar vi Maria Magdalenas högtidsdag med ett böljande samtal om den alkemiska profetissan speglad i urkunder som bibeln, de gnostiska evangelierna och de gyllene legenderna likväl som egna möten med denna högst levande arketyp av det heligt feminina.

Maria Magdalena är en kärlekens och visdomens profetissa och med sin mångfasetterade personlighet väcker hon motstridiga och starka känslor. Hon omtalas både som den heliga bruden och den besudlade skökan. Maria Magdalena är den första aposteln som fick sin heliga mission direkt förmedlad av den uppståndne Kristus och i Pistis Sophia säger han följdriktigt: ”du vars hjärta är riktat upp mot himmelriket mer än alla dina bröder”. Samtidigt är hon marginaliserad och ibland också förnedrad i kyrkans doktrin.

I den sjunde alkemipodden söker vi ge en inblick i både den heliga brudens mission och de gåvor hon kan bringa oss alla i dag.

För dig som vill fördjupa dig i Maria Magdalenas alkemi och prästinnans väg så startar Sophiatemplet i augusti 2022 åter sin 2-åriga Prästinneutbildning. Se www.sophiatemplet.se för mer information.

Sacred Knowledge: sacredknowledge.se/

Alkemiska Akademin: alkemiskaakademin.se/

Sophiatemplet: http://sophiatemplet.se/

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Sacred Knowledge & Alkemiska Akademin. Innehållet i podden är skapat av Sacred Knowledge & Alkemiska Akademin och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.