- Det är supersexigt att jobba med kommunikation i nära relationer, säger Bea. Det är så mycket som frigörs när vi kan kommunicera med varandra.

- När jag känner mig rädd eller pressad, är ofta tankarna i huvudet värre än verkligheten. Jag målar upp katastrofscenarier.  Därför är det så viktigt för mig att kolla vad min partner verkligen menar, säger Charlotte.

Kommunikation handlar både om att tala och att lyssna och att validera den information vi får från andra, säkerställa att vi når fram till varandra. I Beas och Teos utbildningar för par och singlar, är kommunikation en mycket viktig del.

Ju tryggare vi är, desto öppnare blir vi för den andres perspektiv.

Hur ofta svarar du an på något din partner faktiskt inte har sagt, när du är triggad av något? Vad händer med kommunikationen då?

Du får också de frågor som Bea och Theo brukar ge till par som vill förbättra sin kommunikation och bli bättre på att lyssna på varandra.


Vill du lära dig hur du skapar en relation du älskar?

Då kan du gå kursen Kärleksresan med Bea på Training for Love. Läs mer här


Varmt tack till Comfort hotell i Kista där vi spelar in podden.

Mer om Bea Karinsdotter hittar du här.

Mer om Charlotte Cronquist hittar du här.

Vill du följa oss på Instagram så gör du det här: beaochcharlotte

Vill du skriva till oss kan du göra det på [email protected]

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Bea & Charlotte. Innehållet i podden är skapat av Bea & Charlotte och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.