Yogiteens grundades av Sofia Kingstedt von Corswant som är gymnasielärare i psykologi & idrott, yogalärare och beteendevetare.

Sofia kämpade med sin psykiska hälsa som ungdom och var under flera år sjuk i anorexia.

Under sjukdomstiden upplevde hon att det saknades förståelse och verktyg från skolans håll. Sofia märkte sedan tidigt i sin egna karriär som lärare att ungdomarna hade behov av fler verktyg än vad som erbjuds i skolan när det gäller mentalt välbefinnande.

2016 införde hon på Sjölins Gymnasium kursen “mental träning” som individuellt val; kursen blev den populäraste kurs som erbjudits bland elever på skolan.

Sedan 2018 har Sofia drivit Yogiteens och tillhandahållit tusentals ungdomar verktyg för att stärka både det fysiska och psykiska måendet.

Sofias klasser är ett sammelsurium där alla delar av body, mind and soul får vad de behöver, samt att de dessutom är väldigt lekfullt roliga att delta på. Sofia kan du hitta bland annat på Yogahub i Sjöstaden, om du blir nyfiken på att ta ett pass med henne!

Tack för att just du lyssnar på ”Både och, istället för antingen eller – en podd om Integrativ medicin och hälsa.

Följ oss på sociala medier, och ge oss gärna fem stjärnor på iTunes om det här var givande för dig.

Prenumerera gärna på vår podd!

♥ Facebook: https://www.facebook.com/integrativmedicin

♥ Youtube: https://www.youtube.com/user/integrativMedicin

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Integrativ Medicin. Innehållet i podden är skapat av Integrativ Medicin och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.