Livslångt
Avsnitt

Anne-Marie Eklund Löwinder Från romantisk pionjär till Sveriges Queen of Internet

Dela

Hon som många pionjärer hade en vision om att demokratisera hela världen och ge människor en röst på ett internet för alla. I dag har ingen överblick över hur allt hör ihop och fokuset på de stora plattformarna kan orsaka helt oöverstigliga problem när många bygger hela sin verksamhet på att de plattformarna fungerar. Möt Anne-Marie Eklund Löwinder, Sveriges drottning av internet som var tidig med tankar som att för 20 år föreslå att alla skulle få tillgång till 5 MB fiber till alla, en fråga som då väcktes med många höjda ögonbryn och frågan, vem ska behöva det? Sen dess har hon på sin resa fått förklara många komplexa skeenden för människor i vår läranderesa med och på internet.

Avsnitt 102 är ett samtal om säkerhet och frihet, om innovation och lösenordshantering, om utveckling och risker. Och om den där fysiska nyckeln som bara 14 personer i taget i världen har. Nyckeln till internet. Katarina Pietrzak och Carl Heath pratar med Anne-Marie Löwinder, svensk informationssäkerhetsexpert med en imponerande karriär inom teknik- och säkerhetsbranschen, alltid med fokus på säkerhet och integritet på internet. Hon har arbetat för att främja en mer säker och tillförlitlig digital värld, och har satt Sverige på världskartan som en ledare inom digital säkerhet, utveckling och integritet.

Livslångt produceras av Sandra Löv.

 

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör RISE Research Institutes of Sweden. Innehållet i podden är skapat av RISE Research Institutes of Sweden och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.