I det här nionde avsnittet av Filosofisk podcast gästas vi av Minna Gräns och Christian Dahlman som diskuterar ämnet bevisvärdering. I våra domstolar råder fri bevisvärdering. Men vad är ett bevis? Och hur värderar vi egentligen styrkan hos ett bevis?

Gästernas filosofitips: “Blind Injustice” (2019), bok av Mark Godsey; “Law and Truths: A Theory of Evidence” (2000), bok av Hannu Tapani Klami, Minna Gräns och Johanna Sorvettula; ”12 Angry Men” (”12 edsvurna män”), film från 1957; “Bevisvärdering i busshållplatsmordet”, artikel av Christian Dahlman i Svensk juristtidning (2022).

Redaktionens tips: ”Öppet fall”, podcast av Christian Dahlman.

I Filosofisk podcast diskuteras filosofiska ämnen med inbjudna gäster. Vi som leder samtalen är Stina Björkholm, Olle Risberg och Nils Sylvan. Podden görs i samarbete med Filosofisk tidskrift och Bokförlaget Thales. Nya avsnitt släpps ungefär varannan månad med ett lite längre sommaruppehåll.

Filosofisk tidskrift finns på Facebook: www.facebook.com/filosofisktidskrift

Poddens mailadress är: [email protected]

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Filosofisk podcast. Innehållet i podden är skapat av Filosofisk podcast och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.