I det här åttonde avsnittet av Filosofisk podcast gästas vi av Anna-Sofia Maurin och Matti Eklund som diskuterar ämnet metafysik. Frågor som avhandlas i avsnittet är bland annat vad metafysik är, hur det bedrivs och varför det är relevant.

Gästernas filosofitips: ”If Tropes” (2002), bok av Anna-Sofia Maurin; ”On the Plurality of Worlds” (1986), bok av David Lewis; ”Reality+: Virtual Worlds and the Problems of Philosophy” (2022), bok av David Chalmers; ”The Elements and Patterns of Being: Essays in Metaphysics” (2018), samling av artiklar och uppsatser författade av Donald Williams, redigerad av A. R. J. Fisher; ”Choosing Normative Concepts” (2017), bok av Matti Eklund.

I Filosofisk podcast diskuteras filosofiska ämnen med inbjudna gäster. Vi som leder samtalen är Stina Björkholm, Olle Risberg och Nils Sylvan. Podden görs i samarbete med Filosofisk tidskrift och bokförlaget Thales. Nya avsnitt släpps ungefär en gång varannan månad med ett lite längre sommaruppehåll.

Filosofisk tidskrift finns på Facebook: www.facebook.com/filosofisktidskrift

Poddens mailadress är: [email protected]

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Filosofisk podcast. Innehållet i podden är skapat av Filosofisk podcast och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.