I det här elfte avsnittet av Filosofisk podcast gästas vi av Olle Torpman och Göran Duus-Otterström som diskuterar ämnet klimatetik. Har vi en moralisk skyldighet att minska utsläppen, och hur fördelar vi i så fall det ansvaret?

Gästernas filosofitips: Hålla sig till den koldioxidbudget som en i rättvisans namn har; “What Climate Justice Means and Why We Should Care” (2022), bok av Elizabeth Cripps; MaddAddam-trilogin (“Oryx and Crake” (2003), “The Year of the Flood” (2009), “MaddAddam” (2013)), bokserie av Margaret Atwood.

Redaktionens tips: Temanummer av Tidskrift för politisk filosofi (kommer våren 2023) om klimaträttvisa, med förord av Olle Torpman och Göran Duus-Otterström.

I Filosofisk podcast diskuteras filosofiska ämnen med inbjudna gäster. Vi som leder samtalen är Stina Björkholm, Olle Risberg och Nils Sylvan. Podden görs i samarbete med Filosofisk tidskrift och Bokförlaget Thales. Nya avsnitt släpps ungefär varannan månad med ett lite längre sommaruppehåll.

Filosofisk tidskrift finns på Facebook: www.facebook.com/filosofisktidskrift

Poddens mailadress är: [email protected]

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Filosofisk podcast. Innehållet i podden är skapat av Filosofisk podcast och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.