I köket puttrar det tomatsås och doftar spiskummin. Kristoffer befinner sig mentalt främst i Mexico medan Siri Barje skapar TFM:s mest brunch- och instagramvänliga maträtt hittills. Ungefär när Triumf tror att han kan se in i framtiden i de pocherade äggen är den klar:

Ta och gotta dig i - HUEVOS RANCHEROS!

För 4 pers behöver du:

1 gul lök

3 msk rapsolja

3 vitlöksklyftor

1 röd chili

1 röd paprika

1 tsk spiskummin

400 g skalade tomater

Ca 10 färska plommontomater 

4 ägg

Salt och peppar

1 knippe koriander

Tortillabröd

Och såhär går det till:

1. Skiva gul lök och riv vitlök, stek i rapsolja på medelvärme tills något gyllene.

2. Skiva paprika och chili, tillsätt till löken och stek i 5 min.

3. Tillsätt spiskummin, stek 1 min. Salta och peppra!

4. Hacka tomaterna och häll i.

5. Mosa de skalade tomaterna med händerna och rör runt, låt koka ihop i 5 min.

6. Gör små hål i såsen, knäck försiktigt ned äggen och låt dem pochera tills gulan är lite fast.

7. Stek tortillan i torr panna. Servera med tortilla och koriander.

Följ oss på instagram: @tack.fm

Tack för maten görs av Siri Barje, Karl Birgersson, Saga Markkula och Kristoffer Triumf och distribueras av Acast. För förfrågningar om samarbeten: [email protected]  

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Kristoffer Triumf & Siri Barje. Innehållet i podden är skapat av Kristoffer Triumf & Siri Barje och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.