Poddterapeuten
Avsnitt

Samtal om självförtroende, utmaningar och stöd i skolan

Säsongspremiär!

I dagens avsnitt pratar jag med unga Jennifer som när vi spelade in på sommarens varmaste dag precis tagit studenten.

Jennifer gick ut nian med otroligt dåligt självförtroende och självkänsla och hade F i nästan alla ämnen. Som hon beskriver det själv ”jag kände mig så annorlunda och ändå inte sedd.” Hon berättar också att hon verkligen försökte och bad lärarna att förklara på ett annat sätt, varav hon fick svaret att det inte gick.

Vändningen kom när hon började gymnasiet på Magelungen. En liten skola med mer individanpassat stöd och mer och individuellt lärande. Helt plötsligt satte hon engelskan på en termin, något som hon aldrig trott.

Såklart var dessa fem år en kamp. Men en kamp hon nu känner var meningsfull och fylld med tillit, utveckling och framtidstro.

Här träffade hon vänner och kuratorn Erika, som ni vet vem hon är vid det här laget…

One size does NOT fit all! Och precis som Malin säger i avsnittet om stress, vi är alla blommor och varje blomma behöver individuell omsorg. Detta gäller verkligen i skolan.

1 små klasser

2 engagerade lärare

3 anpassning till var å en

Poddterapeuten finns på Instagram @poddterapeuten. Här finns ett härligt community där du gärna får kommentera avsnittet och vad som väcks i dig.

Kontakta poddterapeuten på [email protected] för stödsamtal, handledning eller om du vill vara med i podden. TACK Jennifer! Du är amazing!!! Tack till Magelungen! Ni gör skillnad!

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Poddterapeuten . Innehållet i podden är skapat av Poddterapeuten och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.