Vi ber om ert överseende med det dåliga ljudet. Tack Linus Brostedt för att du gjorde ditt bästa för att rädda ljudet när två nybörjare klantade till sig vid inspelningen!

Hur lever man om man fått ett bäst före-datum?

Jag, Mia, lever med obotlig cancer och fick. besked om mitt bäst före-datum i maj 2019. Nu vill jag veta allt om döden och alla förberedelser som jag kan göra. Med mig på denna resa har jag min vän Elisabeth Ivars och tillsammans gör vi intervjuer med bland annat vårdpersonal, präster, psykologer och begravningsentreprenörer. En podd om att leva när livet blir kortare än man tänkt sig.

I det här avsnittet träffar vi Jenny-Ann Gunnarsson, Sveriges första dödsdoula. Ett yrke som innebär att hon på olika sätt ska finnas där för en person som befinner sig i livets slutskede. Uppgifter kan innebära att ha djupa samtal med och hantera personens funderingar samt kunna hjälpa till med begravningsplanering. En dödsdoula kan också vara ett stöd för släktingar och vänner och hjälpa dem vara delaktiga i döendeprocessen.

Jenny-Ann berättar om sin väg för att bli dödsdoula och vad det är som driver henne.

Jingel: Kristoffer Lithén och Daniel Nordin

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör dodsviktigt_podden. Innehållet i podden är skapat av dodsviktigt_podden och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.