Trots att vi använder begreppet experiment dagligen tänker inte alla på samma sak när de hör ordet experiment – terminologi är viktigt.

Jasmin har jobbat i ett experimentteam och frågade alla i teamet hur stor andel av din tid lägger du på experiment idag? Några svarade 20%, några 40%, någon 80%. Va? Vi är ju ett experimentteam, då jobbar vi väl alla med experiment? Det visade sig att många i teamet endast såg A/B-test som experiment. Men vi jobbade ju med användartester, användarintervjuer, test av olika slags content, smoke tests etc etc. Så när vi alla var överens om att alla andra metoder också är experiment kunde hela teamet säga att de la 100% av sin tid på experiment.

Tips: lyssna på avsnittet Så kommer du igång med experiment om du inte redan har gjort det, där borrar vi lite djupare i experiment.

Ibland kör vi miniavsnitt som är kortare än 5 minuter för att gå igenom ett begrepp, detta är ett sådant miniavsnitt.

Datadrivet är en podd av scilla.studio.

Vill du ha hjälp med att komma igång med experiment i ditt team? Hör av dig till oss på scilla.studio eller på Linkedin.

Vill du vara med och berätta om hur ditt företag jobbar med att jobba datadrivet?

Hör av dig till oss på Linkedin. Vi som leder podden heter Joni Lindgren och Jasmin Yaya.

---

Send in a voice message: https://podcasters.spotify.com/pod/show/datadrivet/message

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Joni Lindgren & Jasmin Yaya. Innehållet i podden är skapat av Joni Lindgren & Jasmin Yaya och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.