Polisens berättelser om sig själva – ett samtal med Elina Pahnke
Avsnitt

Polisens berättelser om sig själva – ett samtal med Elina Pahnke

Elina och Mirjam samtalar om vilka begränsade narrativ om polisen som är tillåtna, varför polisen kan tänkas ha en så ambitiös strategi för sociala medier och vad det får för implikationer. Hur kritiserar man en våldsutövande maktinstitution som arbetat så hårt för att etablera ett mänskligt ansikte? Samtalet handlar också om Malmö och om på vilket sätt polisens ordningsskapande arbete i stadsbilden är en manifestation av en nyliberal politisk strategi med mer och mindre synliga offer.


Elina Pahnke är frilansjournalist med bas i Malmö och redaktör för Kontext.


Detta samtal publicerades på Instagram, och är en del av Krakels temavecka där vi utforskar polisen – historiskt, kulturellt och politiskt. Du hittar allt kring #temapolis på vår instagram @krakel.krakel.


Krakelpodden är en antikapitalistisk podd om kroppen, språket, kulturen och politiken. Görs av föreningen Krakel i Malmö. Läs mer om oss på www.krakelkrakel.com.See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Krakel. Innehållet i podden är skapat av Krakel och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.