I det sista avsnittet innan sommaruppehållet träffar vi Johannes Salmonsson för att prata om mentorskap. Han kom upp tidigt i SHL som en ung talang och har med åren skaffat sig massor av erfarenheter i olika lag och ligor. Som äldre eller mer rutinerad spelare i ett lag är man en viktig förebild för unga som kommer upp. Johannes berättar om hur han tänker i sitt mentorskap gentemot de yngre, och hur han tycker att de yngre ska tänka när de kommer ”upp”. Hur skiljer sig de här två rollerna idag jämfört med när han var yngre? Vilka förebilder hade han? Vilka valde han att följa och vilka följder fick det? 

Johannes bjuder här mycket på sig själv och de erfarenheter han samlat på sig. Vi får bl.a. höra exempel på hur han har behandlats av Leif Boork och Roger Melin. Helt olika ledarskap från vilka han lärt sig mycket av…från den hur han vill vara och från den andra hur han inte vill vara.  

Ett intressant och lättsamt samtal, trevlig lyssning! 

Vi önskar er en skön sommar, vi hörs i augusti! 


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Hockeysnack Podcast. Innehållet i podden är skapat av Hockeysnack Podcast och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.