Den här veckan har jag fått den stora äran att träffa en legend inom svensk fotboll. Han har vunnit guldbollen både i Sverige och i Belgien och har en helt magiskt meritlista med med bland annat nio utländska ligatitlar. Det är ingen mindre än bolltrollaren Pär Zetterberg som blev ungdomsproffs i Anderlecht som 16 åring.


Pär är Sveriges första ungdomsproffs och flyttade från Falkenberg till Belgien helt själv som 16 åring redan på 80-talet. Trots två korsbandsskador och att han haft diabetes under hela sin professionella karriär så har han ändå lyckats nå otroliga framgångar.


Vi pratar om hur det var att vara ungdomsproffs på 80-talet. Hela Pärs resa genom Anderlechts akademi upp i a-laget och hans karriär i övrigt. Vi diskuterar även lite kring det nya svenska upplägget när det kommer till barn och ungdomsfotboll. Talangutveckling och hur man bör tänka och resonera kring sina klubbval. En riktig godispåse med andra ord.


Trevlig lyssning!


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör William Ankarhake. Innehållet i podden är skapat av William Ankarhake och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.