Nu tar LSS-Podden sommarlov men innan jag tar ledigt vill jag gärna önska er som lyssnar en glad sommar och tacka för säsongen som har varit!

Vilken intressant och spännande säsong också! 

I podden har vi gått igenom allt från personkretsarna och de 10 insatserna inom LSS, till hur bedömningen till rätten för assistansersättning går till.

Många spännande gäster har gästat podden och delat med sin av sina kunskaper och erfarenheter. 

Aline Groh berättade om sina nära erfarenheter av funktionsvariationer samt om sitt arbete för att sprida kunskap och förståelse. Hon har även pratat om projektet ”Relationer som funkar” som hon driver med bland annat Tess och i samarbete med FUB.

Philip Lager som är personalvetare gästade podden och berättade om professionen personlig assistent och vad som gäller enligt lagar, regler och kollektivavtal.

Stefan Balogh pratade om sexuell hälsa och funktionsnedsättning och vi pratade bland annat om hur bemötande av individer med funktionsvariationer och sexualitet ser ut i det svenska samhället. Ett spännande avsnitt i 2 delar.

Therese Wappsell gästade podden och berättade om sin resa från att få en diagnos till att hitta sin väg in i arbetslivet. Tess berättar om hennes erfarenheter med att få en diagnos, gå igenom en depression, börja på daglig verksamhet och sedan komma in i arbetslivet med lönebidrag. Hon berättar även om solskenshistorier, om sitt arbete på FUB och ger tips om allt hon fick lära sig under sin resa.

Och så Robert Öberg och Tess som har gästat podden och berättat om sitt arbete inom riksförbundet FUB. De berättar hur de, genom olika projekt och täta samarbeten, strävar efter att skapa ett samhälle, en värld, där personer med intellektuell funktionsnedsättning/utvecklingsstörning kan leva sitt liv som alla andra.

Sen så hade jag Nawfal Naji som jobbar som funktionsrättsjurist och brinner för frågor inom LSS, Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade. Han har tagit oss igenom många juridiska frågor inom LSS på ett enkelt och pedagogiskt sätt.

Alla dessa avsnitt samt många många fler finns att lyssna på!

Jag vill ännu en gång tacka dig som har lyssnat och också tacka alla gäster som har bidragit med sin tid och kunskap!

Nästa säsong startar i slutet av augusti och  den späckad med intressanta ämnen och gäster! Missa inte det!!!

Glad sommar och ta väl hand om dig!

Kontakt: [email protected]

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Maryam Sayghani. Innehållet i podden är skapat av Maryam Sayghani och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.