Hur väcker man intresse hos potentiella kunder? Hur får man dem att vilja hålla kontakten med ditt företag och lämna sina uppgifter på er webbplats? Ett svar på den frågan är att använda så kallade lead-magneter.

Gäst i det här avsnittet är Greger Hillman, som driver Hillman Academy tillsammans med sin fru Jenny. De har webbkurser där de lär ut massor av olika verktyg för företagare som vill utveckla sin verksamhet online. De driver också Hillman-podden (sedan fem år tillbaka!).

En lead-magnet är någonting du ger bort till din målgrupp, ofta i utbyte mot namn och e-postadress. En PDF-guide, en videogenomgång, bjuder intill ett webinar eller en gratiskurs. Det viktiga är att det är någonting som är intressant för din målgrupp, och att den ligger i linje med det du sedan erbjuder. Det är den första djupare kontakten med din målgrupp, som sedan leder vidare till resten av kundresan.

Syftet är att "locka in" potentiella kunder för att registrera sig i din leads-databas. Så det måste vara något som målgruppen söker efter. Det ska vara något som löser ett vanligt problem hos målgruppen.

Efter att man har tagit emot kontaktuppgifterna så kan man sätta upp automatiserade flöden, e-postutskick och retargeting, för att ta relationen vidare till en varm och välkomnande målgrupp. Därifrån kan man enklare introducera sina varor och tjänster, när mottagarna är redo.

Hillman Academy: hillmanacademy.se

Greger Hillman på LinkedIn

Verktyget Funnelytics som nämndes i avsnittet: Funnelytics.io

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Tomas Wisten. Innehållet i podden är skapat av Tomas Wisten och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.