AVSNITT 31: NOLLPUNKTEN – vägen till absolut stillhet och frid?
Avsnitt

AVSNITT 31: NOLLPUNKTEN – vägen till absolut stillhet och frid?

Veckans gäster: Agneta Sjödin, programledare och författare. Syster Sofie, nunna och författare, Rögle kloster.

EXTRA LÅNGT, HÄRLIGT HELGAVSNITT! ”Lyssna så får ni leva”. Så säger fantastiskt kloka syster Sofie, nunnan från Rögle kloster, som även skrivit flera böcker. Frid är en bristvara i vårt stressiga samhälle, men vägen till lycka och mening med livet nås inte genom att bara fylla på med upplevelser, mat och stimuli. Vi behöver lyssna – och sedan tänka efter hur vi kan ge av oss själva.

Vår andra fantastiska gäst, Agneta Sjödin, aktuell med podden ”Så in i själen”, berättar om pilgrimsvandringen som ledde till en lång inre resa, hur hon hanterar ensamheten och försöker att se kärlekskraften och energin överallt.

Dessutom: Veckans testare Emma Holm, processingenjör som plågas av stress och oro på jobbet, testar att meditera fem dagar i rad. Veckans mineral är magnesium, som kan motverka ångest och ge djupare sömn.

En podcast producerad av: Maria Borelius, vetenskapsjournalist och biolog och Carina Nunstedt, förläggare och producent, i samarbete med Acast. Klippare: Andreas Carlson.  

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Acast. Innehållet i podden är skapat av Acast och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.