AVSNITT 30: NYFIKENHETENS KRAFT – Hur kan man stretcha sina mentala muskler?
Avsnitt

AVSNITT 30: NYFIKENHETENS KRAFT – Hur kan man stretcha sina mentala muskler?

Veckans gäster: Ulrica Norberg, författare och yogalärare + Martin Ingvar, professor i Lärandets neurobiologi, KI.

Varför är det så viktigt för hälsan att vara nyfiken? Utforska och lära nytt hela livet? Hur kan en större öppenhet stärka oss? I sin nya bok, "NYFIKEN – Väck ditt inre geni", har Ulrica Norberg fördjupat sig i just detta. Lär dig att stretcha dina mentala muskler och hitta tillbaks till det nyfikna barnet inom dig. Maria och professor Martin Ingvar rotar i varför människan en gång blev nyfiken, konspirationsteorier, baskunskaper och frågan om bläckfiskar egentligen är så nyfikna som den stora Netflixdokumentären påstår.. . Ja, det 30:e avsnittet av Hälsorevolutionen är riktigt spännande!

Dessutom: Veckans testare Hanna och vännen Anders testar att lära sig ett nytt språk via en app. Veckans ört är kaffeplantan, som stärker nervsystemet.

En podcast producerad av: Maria Borelius, vetenskapsjournalist och biolog och Carina Nunstedt, förläggare och producent, i samarbete med Acast. Klippare: Andreas Carlson.  

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Acast. Innehållet i podden är skapat av Acast och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.