Hej och välkommen till podden Machokulturen med mig, Atilla Yoldas!

Jag struntar i om du är tjej, kille, man, kvinna, icke-binär eller hur du identifierar dig; det här är ett ämne som rör oss alla, så tack för att du är här.

Jag jobbar som journalist och föreläsare med en inriktning på jämställdhets- och jämlikhetsfrågor och i den här podden kommer jag fokusera särskilt på just destruktiva normer som sprids bland killar och män.

I den första säsongen av podden Machokulturen lyfter jag ämnen som våld, sex och psykisk ohälsa för att gå på djupet med hur normer och förväntningar kring killar och män kan driva oss åt destruktiva håll.

Jag bjuder in gäster som medieprofilen Clara Henry som länge har engagerat sig i feministiska frågor, tonåringen Michael Gustavsson som har överlevt självmordsförsök, kroppsaktivisten Cristian Quinteros Soto och många fler aktivister och experter.

Kopplingen mellan machokultur och våld, övergrepp och psykisk ohälsa är väldigt tydlig enligt den forskning och expertis som finns idag. Men det är något vi kan förändra, för vår egen OCH andras skull. Men bara om vi gör det tillsammans, allihop.

I sommar släpps avsnitten i den första säsongen av podden Machokulturen. Häng med och hjälp mig att förändra mansnormerna till något sundare och bättre.

Vi hörs snart!

Musik:

Every Day by Wayne John Bradley | https://soundcloud.com/ayneohnradley

Music promoted by https://www.free-stock-music.com

Creative Commons Attribution 3.0 Unported License

https://creativecommons.org/licenses/by/3.0/deed.en_US

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Atilla Yoldas. Innehållet i podden är skapat av Atilla Yoldas och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.