I detta avsnitt träffar Johan och Zorica Magnus Lodefalk, docent och lektor i nationalekonomi vid Örebro Universitet och initiativtagare till det tvärvetenskapliga och internationella forskningslaboratoriet AI-Econ Lab. Ett samtal med utgångspunkt i Magnus forskning och bok, ”Artificiell Intelligens och jobben”. Det handlar om allt från vad som skiljer AI mot andra tekniska intåg till att AI förmodas påverka nästa alla jobb i termer av löneutveckling, produktivitet, kompetenskrav och innehåll. Vad kan styrelser och företagsledningar göra för att inventera hur AI kan och kommer att påverka verksamheten, dess yrken och enskilda individer?

Lyssna in på avsnittet som har en positiv ansats och ett budskap om att framtiden blir vad vi tillsammans gör den till genom tankesättet ”We should not ask what AI will do to us but what AI can do for us”. 

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Sveriges HR Förening. Innehållet i podden är skapat av Sveriges HR Förening och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.