Idag ska ni få träffa mångsysslaren och inspiratören Caxton Njuki, 38 år! 

Caxton är ett riktigt energiknippe som höjer stämningen i vilket rum han än kommer in i! Med bas i Oxelösund driver han Caxton Sports Management och jobbar med idrottare i flera olika sporter och hjälper dem få en helhet i sina satsningar. Han är dessutom föreläsare, artist, konferencier, mental tränare, driver radioprogram, manager, varit med i Robinson och dyker helt enkelt upp där du minst anar det! Men hans huvudsakliga bakgrund och bas är tennisen. Caxton var huvudcoach åt sin syster Brenda Njuki under hennes juniortid, var en del i teamet kring Susanne Celik när hon var junior , gjort flera landslagsuppdrag åt Svenska Tennisförbundet och arbetat för Kramfors Tennisgymnasium, samt gått elittränarutbildningen. 

I det här avsnittet pratar Caxton öppenhjärtligt om bland annat: 

- när han kom från Uganda till Sverige som flykting och hur hans bakgrund format honom 

- hans livsmotto om att skapa sin egen verklighet - hur gör man det? 

- När Caxton gång på gång fick bakläxa av Johan Hedsberg vad gällde Brendas utvecklingsplan 

- Hur dåligt han mådde efter Robinson-äventyret, men även om hur han gick tillväga under antagningsprocessen för att komma med

- Om att våga ta ansvar för en atlets utveckling och prestationer 

Ett kanonavsnitt med en Caxton där den röda tråden verkligen är att "lagom har aldrig varit ett alternativ", som han själv försöker leva efter. Det här lämnar ingen oberörd! 

www.tennismagasinet.se 

[email protected] 

Instagram: linus_se_eriksson & svenskatennismagasinet 

www.caxtonsports.com

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Linus Eriksson. Innehållet i podden är skapat av Linus Eriksson och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.