Är människan skapad för att löpa? Och om så är fallet, varför har vi oftast ett motstånd till att springa eller träna överhuvudtaget? För hur många kan inte känna igen den bävande känslan inför ett tufft gym- eller löppass? Vi vet att det är bra för oss, så varför tycker vi inte om det mer? Harvardprofessorn Daniel Lieberman löper själv varje dag men aldrig sett fram emot ett enda löppass – däremot har han det evolutionära svaret på varför det är så. Idag pratar vi helt enkelt om löpning, träning och vårt medfödda motstånd till att träna. Vi ger er också Liebermans 5 bästa träningstips SAMT slår hål på 5 myter om träning varpå en är att vi inte alls sitter för mycket…

Som vanligt stort tack till underbara HelloFresh. Med koden LEVAGOTT kan du klicka hem mat för hela veckan, du får upp till 925kr rabatt på dina 4 första kassar och fri frakt på den första. Även stort tack till ELON!

Men störst tack till alla otroliga lyssnare som varit med under hela säsongen, vi älskar er! Så snart som möjligt är vi tillbaka med en ny säsong, följ oss gärna på Instagram, där kan du också skriva vad du vill höra i nästa poddsäsong.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Ekstedt, Ennart & Poddagency. Innehållet i podden är skapat av Ekstedt, Ennart & Poddagency och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.