Ferran Adria är både en kreatör och en provokatör. Om en maträtt traditionellt sett var söt gjorde han den salt, om den var flytande gjorde han den fast. När vissa prisade hans mat för att vara nyskapade och kreativ menade andra att den borde komma med varningstext och diverse kemisymboler med tanke på alla tillsatser som användes. Säga vad man vill, men Ferran anses vara en av världens bästa kockar och hans hyperkända restaurang ”el Bulli” har korats till världens bästa hela fem gånger. Niklas berättar om hur det var att jobba där under ett år och varför han behövde pröjsa för Ferrans kokbok. Dessutom benar vi ut vad molekylär gastronomi är för något, om det är något du kan göra hemma och var gränsen går mellan att vara kreativ eller provokativ i köket!

Stort tack till HelloFresh som gör podden möjlig. Med rabatkodden LEVAGOTT får du också en dunderrabatt. Upp till 925 riksdaler på dina fyra första kassar och såklart fri frakt på den första. Du hör ju. Även stort tack till ELON!

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Ekstedt, Ennart & Poddagency. Innehållet i podden är skapat av Ekstedt, Ennart & Poddagency och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.