I vårt mest glansfulla avsnitt hittills så går vi igenom semifinalen i European War Challenge – preussisk-österrikiska kriget – och konstaterar med helt omaskerad glädje att Conrad hade goda föregångare.

Mattis håller i taktpinnen den här gången och beskriver kriget och dess förlopp, men framför allt dess många gubbar där de från Österrike uppvisar både storartad charm och uselt ölsinne. Per beskriver å sin sida österrikisk industri och vapenutveckling, men visar primärt upp en ogenerad glädje över den kavalkad av trattighet som var den österrikiska krigsmakten redan innan Sankt Conrad välsignade den med sin gärning.

Dessutom: bortslarvad cognac, generaler som druckit för mycket champagne, långa luncher under pågående slag, gourmandiska färdigheter som grund för att bli generalstabschef, order som man glömmer att skicka, logistik som man inte orkar upprätta, uttrycket ”med Gud och tur” som grund för en defensiv plan och mycket mer!

Stötta oss på Patreon!

Support till showen http://supporter.acast.com/krigshistoriepodden.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Krigshistoriepodden. Innehållet i podden är skapat av Krigshistoriepodden och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.