I vårt mest och minst aptitretande avsnitt hittills så pratar vi om mat och avsaknaden av mat under andra världskriget; något som är betydligt mer grimdark än vad du kanske tror.

Mattis härjar loss om hur amerikanerna åt mer och bättre av kriget samtidigt som japanerna åt gräs och varandra medan tyskarna exporterade sin svält till Östeuropa. Per ger sig å sin sida i kast med att kartlägga hur många kebabpizzor en soldat behöver per dag under strid och konstaterar att väldigt få av andra världskrigets soldater fick någon kebabpizza över huvud taget samt Wheraboo-myser över de tyska fältköken.

Dessutom: berg av potatis, kannibalism, glass till efterrätt (till fakking lunch!), feta amerikaner, magra ryssar, Per-räknar-jingeln, svält som vapen, pansardivisioner som försenas av matleveranser, torkad fisk, hur mat påverkade vägen mot kriget och mycket mer!

Sist, men inte minst så är detta avsnitt sponsrat av Matgeek. Gå in på hans Youtube-kanal för att se oss pröva prepping-mat med honom: https://www.youtube.com/c/MatgeekSe 

Avsnittet börjar: 9:14

Stötta oss på Patreon!

Support till showen http://supporter.acast.com/krigshistoriepodden.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Krigshistoriepodden. Innehållet i podden är skapat av Krigshistoriepodden och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.