SkaparGlöd
Avsnitt

007. Rebecka & Robert - Kreativitet, i luckorna mellan försöken att skapa konst

I detta avsnitt samtalar Petra med multikonstnären Rebecka Pershagen och fotografen Robert Mosbach från Stockholm. Rebecka och Robert ansökte till att få ta del av vårt alternativa konstnärsresidensprogram; Helsinglight AAiR - Alternative Artist in Residence och i början av juli 2020 spenderade de drygt två kreativa veckor här på House of Helsinglight. 

Vi pratar bland annat om hur mångfacetterad kreativitet är, om nederlag och att det är ”i luckorna mellan försöken som man lyckas skapa någon form av konst. ” Vi samtalar om Pershagen Gallery som Rebecka och Robert driver tillsammans i Stockholm där även oetablerade konstnärer är varmt välkomna till att ställa ut. Vi djupdyker in i många ämnen som berör fotografering, korsbefruktning av konstnärsskap, fringefestivalen och "long durance perfomances” på scenen. Vem var egentligen Svankvinnan i Stockholm som Rebecka tolkat i sin pjäs? Varför slutade Robert med att vara yrkesfotograf? Varför trodde publiken att Robert var Rebeckas ”livvakt” under hennes long durance performance i Frankfurt? Lyssna på avsnittet och ta del av vårt kreativa samtal. 

Vill du ansöka till vårt residensprogram Helsinglight AAiR - Alternative Artist in Residence? Maila [email protected] för mer information eller kika in på Helsinglight.com/aair 

REFERENSER

Rebecka Pershagen

http://rebeckapershagen.wix.com/home

https://www.facebook.com/rebecka.pershagen.art/

https://www.instagram.com/art_pershagen/

The Swan Woman

https://rebeckapershagen.wixsite.com/theswanwoman

Robert Mosbach

http://robertmosbach.com

https://www.instagram.com/photographer_robert_mosbach/

Pershagen Gallery

https://rebeckapershagen.wixsite.com/pershagengallery

https://www.facebook.com/pershagengallery/ https://www.instagram.com/pershagen.gallery/

Mer info om deras gemensamma arbeten

https://rebeckapershagen.wixsite.com/home/pershagenmosbach

House of Helsinglight

https://helsinglight.com

https://www.facebook.com/helsinglight

https://www.instagram.com/helsinglight

Intromusik av Thomas von Wachenfeldt.

GILLAR NI DET VI GÖR?

Stötta oss och vår podd SkaparGlöd här:

Om du gillar SkaparGlöd kan du vara med och bidra till poddens fortlevnad genom att skicka en gåva med Swish, märk ditt bidrag med "SkaparGlöd". Swish nr: 123 013 53 19

 

Eller kan du stötta oss genom att använda nedan länk:

Support the show (https://paypal.me/helsinglight)

---

Send in a voice message: https://anchor.fm/helsinglight/message

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör House of Helsinglight - Petra Shara Stoor & Fredrik Fernlund. Innehållet i podden är skapat av House of Helsinglight - Petra Shara Stoor & Fredrik Fernlund och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.