G-ordet är en podd där vi utforskar det existentiella landskapet. Eller det andliga om man så vill. Hur ska vi hitta ett gemensamt språk för det som ska grunda vår förståelse av världen? För det som ska skapa värde och mening? De traditionella religionerna är fastlåsta i dogmatism och alternativen är uppsplittrade och lyckas inte bygga något på djupet innan nästa trend. 

En person som verkligen tagit sig an den frågan är författaren och frilansteologen Carl Gustaf Olofsson. Hans bok ”Existentiell livssyn - kristen tro?” kom i maj 2020 tillslut ut i tryckt form. Den hade då lästs och uppskattats på nätet sedan 1999 och som e-bok sedan 2014. Nu går den att beställa bland annat från Adlibris och Bokus.

Programmet leds av Tomas Walch och Henrik Betnér.

Tipsa gärna andra om att lyssna på G-ordet, prenumerera i din podcast-app och följ oss på https://facebook.com/gordetstanduptheologyclub/ .

G-ordet görs som ett projekt inom föreningen Kontempel. Mer information om Kontempel hittar du på https://www.kontempel.se/

Vi vill väcka tankar och sprida idéer. Om du vill får du gärna stödja föreningen Kontempel ekonomiskt genom en Swishgåva till 123 536 69 43.

Kontakta oss på [email protected]

Signaturmusik i avsnittet: Fanny Betnér & Tomas Walch

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Kontempel / Kristen Bortom Gud. Innehållet i podden är skapat av Kontempel / Kristen Bortom Gud och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.