Måste man se kristendomen som en uppsättning svar? Kan man inte istället se kristendomen som ett sorts språk? Ett livstolkningsramverk av berättelser, symboler och riter. Som hjälper oss tyda och uttrycka våra livserfarenheter.

Och som vi kan tillägna oss utan att tro på en övernaturlig gud och ett liv efter döden.

I det här avsnittet får ni ta del av ett föredrag av frilansteologen Carl Gustaf Olofsson. Med ett ingående exempel ger han ett rungande “ja” på den frågan. Inspelningen är från hans medverkan på en konferensdag som Kristen Bortom Gud anordnade hos Teologiska högskolan i Stockholm i oktober 2017.

Föredraget bygger på kapitel två i Olofssons bok ”Existentiell livssyn - kristen tro?”. Boken kom i maj 2020 tillslut ut i tryckt form. Den hade då lästs och uppskattats på nätet sedan 1999 och som e-bok sedan 2014. Nu går den att beställa bland annat från:

https://www.adlibris.com/se/bok/existentiell-livssyn---kristen-tro-9789151951232

och

https://www.bokus.com/bok/9789151951232/existentiell-livssyn-kristen-tro/

Programmet leds av Tomas Walch och Henrik Betnér.

Tipsa gärna andra om att lyssna på G-ordet, prenumerera i din podcast-app och följ oss på https://facebook.com/gordetstanduptheologyclub/ .

G-ordet görs som ett projekt inom föreningen Kontempel. Mer information om Kontempel hittar du på https://www.kontempel.se/

Vi vill väcka tankar och sprida idéer. Om du vill får du gärna stödja föreningen Kontempel ekonomiskt genom en Swishgåva till 123 536 69 43.

Kontakta oss på [email protected]

Signaturmusik i avsnittet: Fanny Betnér & Tomas Walch

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Kontempel / Kristen Bortom Gud. Innehållet i podden är skapat av Kontempel / Kristen Bortom Gud och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.