SUR SOM EN JÄKLA CITRON, men Jeroen reder sig så fort det börjar poddas. David läppjar på en Wolfburn med alkholstyrkan … cask.

Ni får snabbt berättelsen om hur David blev "Tolkien-Tjeder" med hela Sverige, men annars fokuserar vi resten av avsnittet på Davids text om Profilen – känd i whiskysverige. Det handlar framför allt om tre fat på Springbank – som inte finns i verkligheten. Tyvärr är det inte hela problemet. Här förklarar David vad som ledde till att texten skrevs.

Vad var det i glaset?

Jeroen hade en 23 år gammal Bladnoch från Adelphi, denna:

https://www.whiskybase.com/whiskies/whisky/45303/bladnoch-1990-ad#whisky-note-holder

Mathias drack vatten. David smuttade på ett fatsample från Wolfburn, en second-fill PX (fast det står oloroso på sampleflaskan minsann!) hogshead med fatnummer 705/2015 som fatfylldes 4/9 2015 och som ligger i Wolfburn distillerys lagerhus. Apropå att det inte behöver vara svårt att vara genomskinlig rörande fat man administrerar. Och visa foton på dem:

Långt om fatsvammel och andelsvandel

Davids förra väldigt brett lästa artikel skrev han för mer än 20 år sedan och den handlade om J. R. R. Tolkiens Sagan om Ringen-böcker:

https://www.aftonbladet.se/kultur/a/wEO9P4/tolkiens-farliga-tankar

Här tänkte jag alltså David säga något sarkastiskt om hur galet lite min doktorsavhandling är läst i jämförelse, men what the hell? Den har laddats ned nästan 30000 gånger från nätet?! Hur i hela friden är detta möjligt?

http://su.diva-portal.org/smash/record.jsf?pid=diva2%3A213690&dswid=1616

Bloggposten om Profilen:

https://tjederswhisky.se/fatsvammel-och-andelsvandel/

Här når du oss:

En trea whisky på Facebook

Maila till oss på [email protected]

Davids blogg tjederswhisky.se

Följ oss på Instagram: https://www.instagram.com/entreawhisky

Bli medlem! https://entreawhisky.memberful.com/checkout?plan=74960

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Jeroen Wolfers, Mathias Elovsson, David Tjeder. Innehållet i podden är skapat av Jeroen Wolfers, Mathias Elovsson, David Tjeder och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.