Radioapans sagor och sånger

Häng med och sjung Radioapans glada Tvätta händerna-sång! Den är lätt att lära sig och rolig att sjunga med i.

Sången "Tvätta händerna" är perfekt att lyssna på för alla barn och vuxna som behöver lite pepp i virustider. Den handlar om hur du tvättar händerna, och vad du ska tänka på om ett virus hälsat på hos dig. Tipsa gärna alla som behöver lite svängig musik!

Så här går refrängen:

"Vi stannar hemma i sängen tills vi mår bra igen Vi tvättar händerna länge med tvål och vatten Vi tvättar fingrar och tummar fram och bak och ovanpå Vi tvättar så det skummar vi tvättar båda två För vi vill inte sprida nån bacill!"

Tips:

Här finns en VIDEO till låten på Youtube: youtu.be/ARbJe9aVH5E

Och här är hela texten:

TVÄTTA HÄNDERNA - med Radioapan Hej halloj hur mår du idag? Känner du dig krasslig eller mår du hemligt bra? Kanske har ett litet virus hälsat på hos dig? Då gäller det att hjälpa till så det inte sprider sig! Refräng: Vi stannar hemma i sängen tills vi mår bra igen Vi tvättar händerna länge med tvål och vatten, tvål och vatten  Vi tvättar fingrar och tummar fram och bak och ovanpå Vi tvättar så det skummar vi tvättar båda två För vi vill inte sprida nån bacill För vi vill inte sprida nån bacill Vers: Har du feber eller fryser så stanna under täcket Om du hostar eller nyser så gör det i armvecket Och spara dina kramar   tills du är frisk igen Då smittar du ingen och det blir apigare sen! Refräng: Vi stannar hemma i sängen tills vi mår bra igen Vi tvättar händerna länge med tvål och vatten, tvål och vatten  Vi tvättar fingrar och tummar fram och bak och ovanpå Vi tvättar händer så det skummar vi tvättar båda två För vi vill inte sprida nån bacill För vi vill inte sprida nån bacill För vi vill inte sprida nån bacill!

Medverkande

Text: Jesper Lundqvist Musik: Jakob Munck, Karin Strand Arr: David Silva Tack till: Elsa Breitfeld Tafvelin Producent och musiker: David Silva Exekutiva producenter: Linda Belanner och Kristina Pérez, Barnradion

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Sveriges Radio. Innehållet i podden är skapat av Sveriges Radio och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.