Fasciaguiden
Avsnitt

37. Magnesium är mycket viktigare än vi tidigare trott

Många känner till att magnesium är bra för nervsystem, immunförsvar & ämnesomsättning och att socker, kaffe, alkohol mm kan ge magnesiumbrist.


Men visste du att Magnesium medverkar i 80 % av alla metaboliska funktioner i kroppen och att det inte finns något som kan ersätta magnesiumets funktion i kroppen?


I dagens avsnitt av Fasciaguiden berättar vi mer om Thomas Levy, läkaren och forskaren som sammanställt mängder av forskning om framförallt C-vitamin och Magnesium. Han menar att ingen annan enskild molekyl är så viktig för hälsan som Magnesium, att magnesiumbrist är orsak till många sjukdomar och dessutom förvärrar i princip alla kända sjukdomstillstånd.


Fasciaguiden är en podcast som handlar om kroppen, om ny forskning och om en förändrad syn på hälsa, värk och smärta. Läs mer om Podcasten och vilka som medverkar på fasciaguiden.se/podcast


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Fasciaguiden. Innehållet i podden är skapat av Fasciaguiden och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.