I detta avsnitt pratar vi om upplevelser på förlossningen och om fördomar och rädslor när det är dags att föda barn. Hur många bajsar egentligen på dig när de föder barn? Är det vanligt att folk sminkar sig innan de åker till förlossningen? Vad behöver man inte ha med i sin förlossningsväska? Och varför väljer blivande mammor att behålla strumporna på sig när de föder barn?


Med i studion har jag två undersköterskor som liksom jag arbetar på förlossningen, Hanna som arbetar på förlossningen i ystad och Sara som arbetar på förlossningen i Malmö. Här får du höra om händelser som hänt på förlossningen, vad som händer hela tiden och varför du inte behöver vara orolig. De pratar även om verkligheten som snabbt blir ett faktum för många nyblivna mammor. Kroppen blir inte som förr så fort barnet är ute… 


Läs mer: Så skriver du ett förlossningsbrev samt om kroppen efter förlossningen


Följ Kaos i Barnparadiset i sociala media för bakgrundsinformation, tävlingar och mycket annat.

https://www.facebook.com/Kaos-i-barnparadiset-103220677893205/

https://www.instagram.com/kaosibarnparadiset/


Värd: Victoria Sydäng Blomster

Copyright / produktion: Family Nordic AB


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Babyhjälp.se / Victoria Sydäng Blomster / Jonny Rosengren. Innehållet i podden är skapat av Babyhjälp.se / Victoria Sydäng Blomster / Jonny Rosengren och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.