Therese Lindström: "Good enough" är det fulaste uttryck som finns
Avsnitt

Therese Lindström: "Good enough" är det fulaste uttryck som finns

Avsnitt 19. "Även roliga saker väger". Det sade Ernst Kirschsteiger till nöjesreportern på TT. Orden från tv-profilen tog Therese Lindström med sig hem (12:30). Det var en bidragande orsak till att Therese för sex år sedan gjorde det svåra steget att gå från journalistik till kommunikation.

"Jag hade världens roligaste jobb men det var dags att ta farväl" säger hon.

En annan orsak till avhoppet var att expertkunskaper på TT enligt Therese värderades bort för att hållas "good enough" (11:50). "För mig är det fulaste uttryck som finns"... "Jag ville göra det jättebra och vara stolt över mitt jobb".

Vi pratar med Therese Lindström, presschef på Storytel, om att som murvel göra det som länge sågs som att sälja sig till den "mörka sidan". Ett vägval utan återvändo. Ett svek mot den egna kåren. I dag är det klivet mer accepterat.

Men för sex år sedan fick hon del passningar från journalistkollegor (2:55). Hon berättar vidare om chocken över att hennes pressmeddelanden inte skrivs om av journalister (8:00).

Naturligtvis ber jag henne om några ljudbokstips (27:59)

Vi testar henne dessutom på olika ljud (38:28). 

Inspelad 28 juni på Skinnarviksberget i Stockholm.

Musik: Emmon Foto: Henrik Montgomery Grafik: Johan Hallnäs

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör MurvelMarko. Innehållet i podden är skapat av MurvelMarko och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.