#34 Zyad Maziad
Avsnitt

#34 Zyad Maziad

- Min farbror var 16 år när han dödades av judiska vakter till häst. De slog honom i huvudet och han dog dagen därpå. Min pappas chef, en sionist som hette Dubel, erbjöd pappa en väska som innehöll 10 000 pund i sedlar som kompensation för mordet på hans bror. Pappa tackade nej till pengarna, men tog fyra pund ur väskan och sa: För de här pengarna ska jag köpa ammunition.

- En kort tid efter lyckades han och två släktingar gillra en fälla för Dubel och hans 16 livvakter ombord på hans båt som åkte genom en kanal omgiven av skog. Min pappa gömde sig i skogen och var bara några meter från Dubel när han sköt det dödande skottet. Britterna utfärdade en dödsdom mot min far, som tvingades gå under jorden. Ett par månader senare föddes jag, säger Zyad Hamid Maziad. Han är född 1936 i en liten by i Golan-området i Palestina på gränsen till Syrien.

Inspelat i Kungälv, den 18 okt 2019

Fotograf: Cato Lein. Tolk: Ahmed Abdallah

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Hermele. Innehållet i podden är skapat av Hermele och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.