Vilka frågor behöver vi i kollegiet reflektera kring för att skapa en mer språkutvecklande lärmiljö? Anna-Eva Hallin berättar även om ett vanligt missförstånd om hur en anpassar för elever med språkstörning. I eftersnacket berättar också Elevhälsopoddens egen logoped Erik om hur de på hans skola jobbat enligt en modell med insatser i flera steg för att alla elever ska få en så bra läsutveckling som möjligt redan från förskoleklass.

Intervjuar och programleder gör Stefan Boström, leg psykolog, och med och reflekterar gör också Erik Landfeldt, leg. logoped.

I detta avsnitt nämner Anna-Eva följande bloggposter:

Anpassa vuxenspråk så att (yngre) barn med språkstörning lär sig mer: https://www.sprakforskning.se/forskningsbloggen2/2015/6/19/planteetal

RTI för språk: https://www.sprakforskning.se/forskningsbloggen2/2019/1/30/skollogopeder

Insatser på klassrumsnivå gör skillnad för elever med språkstörning: https://www.sprakforskning.se/forskningsbloggen2/2017/6/11/lrar-logopedsamarbete-fr-sprkutvecklande-undervisning

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Stefan Boström. Innehållet i podden är skapat av Stefan Boström och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.