NÖDPODD: Kinas H&M-bojkott - svenskt snabbmode i Kommunistpartiets skruvstäd
Avsnitt

NÖDPODD: Kinas H&M-bojkott - svenskt snabbmode i Kommunistpartiets skruvstäd

FollowTheMoneys NÖDPODD - om en specifik nyhet som inte låter sig vänta till nästa vecka.

Det stolta svenska snabbmodeundret H&M har aningslöst råkat trampa rakt in i makropolitikens minerade slagfält. Börsvärdet har friserats med flera miljarder på grund av ett ställningstagande för mänskliga rättigheter och ett minoritetsfolk i en närmast okänd kinesisk provins.

Händelseutvecklingen var blixtsnabb i början på 2021 års tolfte vecka, när det kinesiska kommunistpartiet plötsligt slog till mot det svenska snabbmodebolaget propagandavägen, med en viral nätmobb och bojkott som följd.

Hur blev det så här, och hur ska västerländska bolag bete sig i den absurda verklighet där risken är överhängande att å ena sidan hotas av sanktioner från väst för medverkan till människorättbrott, men å andra sidan risker att den fruktade konsumentvreden i världens största konsumentmarknad vänds mot dem?

Det här är FollowTheMoney, en podcast om makt, storfinans och börsen, av och med mig, programledaren Martin Nilsson, och utrikesredaktör Joakim Rönning.

För en utförlig bakgrund till Kinas H&M-bojkott rekommenderas avsnitt 61.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör FollowTheMoney. Innehållet i podden är skapat av FollowTheMoney och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.